Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ердоган: Турци няма да смени курса си

Свят

Ердоган: Турци няма да смени курса си

Снимка:

Провежда се конгрес на управляващата партия там

Турция няма да смени курса си, обяви днес президентът на страната Реджеп Ердоган по време на конгреса на оглавяваната от него управляваща „Партия на справедливостта и развитието“. Той обяви и че страната му не е победена в икономическата война, водена срещу нея.

„Определени сили днес заплашват Турция с икономически натиск и падане на курса на националната валута. Но никой няма да успее да спре развитието на Турция и да предотврати достигането на нейните цели“, каза Ердоган.

Задачата на конгреса на ПСР, преминаващ под надслова „Нацията е единна, целта е една“ е да внесе изменения в Устава си в съответствие с промяната на формата на държавно управление в Турция. Турция официално вече е президентска република и цялата власт е съсредоточена в ръцете на Ердоган.

Лирата на страната обаче се срина и от началото на годината досега загуби около 40% от стойността. САЩ пък наложиха санкции на Турция заради задържан американски проповедник. Напрежението между Вашингтон и Анкара е силно изострено и двете страни отправят заплахи за следващи действия.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив