Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Фон дер Лайен: Сега повече от всякога ни е необходима солидарност

Свят

Фон дер Лайен: Сега повече от всякога ни е необходима солидарност

Снимка:

Призив за солидарност отправиха всички лидери на държавите членки в ЕС

Послание за солидарност отправи председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен в Деня на Европа.

„Днес отбелязваме 70 години европейска солидарност, която предложи помощ за възстановяване от пепелта от Втората световна война, за обединяване на континентa и за изграждане на просперитет. Същата солидарност е необходима за спасяването на живота, поминъка и изграждането на зелено и цифрово бъдеще“, написа тя в Туитър.

Именно тази солидарност сега е повече от необходима на страните, смята председателят на ЕК.

„Тази солидарност бе поставена на изпитание в началото на пандемията. Това ни позволи да видим до каква степен затварянето в себе си не е решение на проблемите. Благодарение на солидарността успяхме да излекуваме повече болни и тя трябва да продължи“, каза фон дер Лайен.

Призив за солидарност отправиха всички лидери на държавите членки в ЕС и ръководителите на европейските институции в специално видеообръщение.

„Нашата цел е Европа да излезе по-силна от пандемията“, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

„Имайте смелостта да се преоткривате, обединявате, мислите и действате за бъдещето. Именно този европейски дух е нужен и днес“, заяви френският президент Еманюел Макрон.

Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли призова правителствата и институциите да бъдат смели и амбициозни. „Това е единственият начин да си възвърнем доверието на нашите граждани“, казва той.

„Европа си ти, Европа сме Ние, всички ние заедно. Обединението ни прави по-силни“, сподели председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още