Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Франция е изправена пред режим на тока

Свят

Франция е изправена пред режим на тока

Франция е изправена пред режим на тока - Tribune.bg
Снимка:

Френските домакинства могат да се сблъскат с режим на тока до два часа, ако енергийната криза се задълбочи тази зима, се казва в изявление на националния електропреносен (RTE) оператор на страната.

„RTE“ представи три сценария за предстоящата зима и изтъкна, че само в най-лошия случай може да се стигне до режим на тока.

През зимните месеци „RTE” предвижда няколко "червени сигнала" в онлайн платформата „EcoWatt“, се казва в изявлението на оператора.

„EcoWatt“ е онлайн платформа, която показва в реално време потреблението на електроенергия във Франция. Тя също така може да изпраща SMS-и до потребителите, с които да ги предупреждава в случай на извънредна ситуация.

Системата използва три цвята: зелен (нормална), оранжев (напрегната електрическа мрежа) и червен, който означава „много напрегната“ мрежа.

Анадолската агенция предаде, че според „RTE“ екстремните ситуации не са най-вероятни.

Според оператора рискът от прекъсване на електрозахранването може да бъде избегнат чрез намаляване на потреблението с 1 до 5 %.

„RTE“ заяви, че най-вероятно е такъв режим на тока да настъпи между 8:00 и 13:00 часа местно време и вечер между 18:00 и 20:00 часа местно време.

Операторът подчертава, че в никакъв случай няма да има риск от спиране на тока във Франция, т.е. пълна загуба на контрол върху електропреносната мрежа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Франция, режим, ток
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати