Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Г-7 готви тежки санкции срещу Русия

Свят

Г-7 готви тежки санкции срещу Русия

Г-7 готви тежки санкции срещу Русия - Tribune.bg
Снимка:

Финансовите министри на страните от Групата на седемте (Г-7) заявиха, че са готови да наложат тежки икономически санкции на Русия, ако тя нападне Украйна, съобщи ДПА, цитирани от БТА.

Те нарекоха струпването на руски войски по границите на Украйна "причина за сериозна загриженост" и посочиха, че ако военното нахлуване протече така, както се опасява Западът, това ще има бърз ефект върху Русия.

„Отново заявяваме, че по-специално всяка по-нататъшна военна агресия от страна на Русия срещу Украйна ще бъде посрещната с бърз, координиран и силен отговор“, се казва в съвместното изявление.

„Готови сме колективно да наложим икономически и финансови санкции, които ще имат тежки и незабавни последици за руската икономика“.

Едновременно с това финансовите министри от Г-7 обещаха бърза и решителна подкрепа за икономиката на Украйна, уточни Ройтерс.

Високопоставени представители на САЩ заявиха през последните дни, че според разузнавателните данни Русия може да планира да нахлуе в Украйна "по всяко време". Понастоящем Вашингтон оценява броя на руските войски, събрани в близост до съседната страна, на 130 000 души.

Въпреки това струпване на войски Русия многократно отрича да има намерение да нахлуе в Украйна и обвинява Запада във "всяване на страх".

Франция, Германия, Италия, Япония, Съединените щати, Великобритания и Канада образуват Г-7. По силата на ротационното председателство в момента начело на организацията е Германия.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Русия, Г-7
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети