Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гърция против ЕС за ограничаване на потреблението на газ

Свят

Гърция против ЕС за ограничаване на потреблението на газ

Гърция против ЕС за ограничаване на потреблението на газ - Tribune.bg
Снимка:

Правителството на Гърция ще се противопостави на предложението на Европейския съюз за доброволно намаляване на потреблението на газ с 15% от следващия месец, за да се смекчи евентуалното пълно спиране на доставките от Русия, заявиха двама официални представители, цитирани от „Катимерини”.

В сряда Европейската комисия поиска от държавите членки да намалят потреблението на газ през следващите месеци, за да избегнат големи смущения в промишлеността през следващата зима.

„Правителството не е съгласно по принцип с предложението на Комисията за 15% намаление на потреблението на природен газ“, заяви по време на брифинг говорителят на правителството Янис Економу.

„Ние представихме предложения и продължаваме да твърдим, че този вариант може да осигури решения".  на енергетиката Костас Скрекас заяви, че 70% от природния газ, внасян от Гърция, се използва за производство на електроенергия, което означава, че всяко намаление ще засегне домакинствата и предприятията.

Той заяви също, че страната вече е изразила несъгласието си с предложението и "е предприела всички необходими действия", за да осигури доставките.

Подобни реакции изразиха Испания и Португалия.


Етикети Гърция, ЕС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати