Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Газпром“ възстановява доставките на газ за Италия

Свят

„Газпром“ възстановява доставките на газ за Италия

Газпром възстановява доставките на газ за Италия - Tribune.bg
Снимка:

Руската газова компания „Газпром“ обяви възобновяване на транзита на газ през територията на Австрия, а оттам - и възобновяване на доставките за Италия, които спряха на 1 октомври. Това съобщиха от пресслужбата на компанията.

Според съобщението на компанията „заедно с италианските купувачи успяхме да намерим решение за формата на взаимодействие в контекста на регулаторните промени, настъпили в Австрия в края на септември“.

Австрийският оператор е готов да потвърди транспортните номинации на „Газпром експорт“, което позволява възобновяване на доставките на руски газ през Австрия, допълват от компанията.

На 1 октомври „Газпром“ спря доставките на природен газ за Италия. Според „Газпром“ това се е наложило, тъй като австрийският оператор отказа да потвърди „номинации за транспорт“ след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември.

От австрийското министерство на енергетиката отговориха, че "Газпром" не е подписала никакви промени в договора, които отразяват корекции в техническите правила, които обикновено се правят в началото на всяка газова година.


Етикети Италия
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати