Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германия решава за въвеждането на нови мерки заради пандемията

Свят

Германия решава за въвеждането на нови мерки заради пандемията

Германия решава за въвеждането на нови мерки заради пандемията - Tribune.bg
Снимка:

Германският парламент ще обсъди налагането на нови противоепидемични ограничения.

Очаква се днес в долната камара на Бундестага да бъде гласуван законопроект за достъп до обществен транспорт и до работното място само за ваксинирани, преболедували и тествани.

В документа е включена точка за връщане на работата от вкъщи. Мерките е в опит страната да се справи с безпрецедентната вълна от случаи на коронавирус.

Така нареченият „хоум офис“ беше отменен в началото на юли.

В страната обаче се регистрира сериозно повишение на положителните случаи на Ковид-19. Ръст има и при починалите. Според експертите основната причина за това е нивото на ваксинация в Германия, което е малко над 67% . Смята се, че все още голяма част от хората са по-уязвими към инфекции и тежки заболявания.

Натискът към здравната система е висок и военните също ще оказват помощ в борбата с пандемията.

Според проектоплана работодателите в Германия ще трябва да предлагат възможност за работа от дома при липса на „непреодолима бизнес причина“ да се ходи в офиса.

От всеки, който идва на работа, ще се изисква също така да докаже, че е защитен от вируса или че тестът му е отрицателен.

Според съобщения в германските медии германското правителство също така разработва планове за ограничаване на достъпа до определени събития само до лица, които са били ваксинирани или са се възстановили от коронавирусна инфекция и могат да представят отрицателен тест.

Окончателното въвеждане на мерките ще стане ясно в петък, след като законопроектът бъде гласуван и в горната камара на парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети