Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Германският град Трир потъна в скръб след атаката, която отне живота на 5 души

Свят

Германският град Трир потъна в скръб след атаката, която отне живота на 5 души

Почетоха с церемония жертвите на нападението с кола в пешеходната зона

Церемония със стотици хора се проведе в Трир в памет на жертвите при вчерашното нападение с кола в пешеходната зона на германския град, съобщиха световните агенции. Недалеч от мястото на атаката, където бяха убити 5 души и 14 ранени, бяха положени цветя и запалени свещи.

Трир е в траур, Трир страда, но Трир няма да се предаде, каза кметът Волфрам Лайбе. Той положи венец на Порта Нигра заедно с Малу Драйер - министър-председателка на провинция Райнланд-Пфалц, която живее в Трир.

Мотивът за атаката остава неясен. Извършителят е 51-годишен германец. Той беше задържан на местопрестъплението и се чака мярката му за неотклонение.

Няма данни мъжът да страда от душевно заболяване, но има данни, че е употребил алкохол преди нападението. Предстои съдебните власти да решат дали да го изпратят в предварителен арест или в психиатрична институция от затворен тип. Властите казаха, че няма данни извършителят да е бил воден от политически мотиви.

Сред петте жертви са 45- годишен мъж и неговата 9 седмична дъщеря. Съпругата му и 1-годишният им син са ранени. Останалите убити са три жени на възраст 25, 52 и 73 години. От ранените шестима са в тежко състояние.

В четвъртък – в 13.46 ч. - точният час, когато започна атаката - в Трир ще има минута мълчание в памет на жертвите. Камбаните на всички местни църкви ще бият траурно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети