Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Гръцките лекари на протест заради задължителната ваксинация

Свят

Гръцките лекари на протест заради задължителната ваксинация

Снимка:

Протестни демонстрации бяха организирани днес от Гръцката федерация на работещите в обществените болници в Атина, в Солун и в други градове, съобщи АНА-МПА.

Участниците изразиха несъгласие с влязлото в сила вчера изискване за задължителна ваксинация срещу КОВИД-19 на работещите в сектора на здравеопазването.

Те издигнаха искане никой работещ "да не изгуби работата си" и се противопоставиха на задължителността на ваксинацията и на временното освобождаване на неваксинираните служители от работа без трудово възнаграждение.

От вчера неваксинираните здравни работници са започнали да получават известия за отстраняване от работа. Досега такива са получили около 6 хиляди, като връчването на известията продължава.

В Атина демонстрацията се проведе пред министерството на здравеопазването, в Солун - пред министерството на Македония и Тракия, а в останалите градове - пред регионалните здравни дирекции или пред входовете на болниците.

Синдикатът на медиците призовава засегнатите от мерките да си запазят час за ваксинация, но същевременно обещава, че няма "да позволи колеги да загубят работата си". Федерацията освен това предупреждава за опасността от "пълна дезорганизация" на националната система на здравеопазването в Гърция и за "сливания, закривания и приватизации" на здравните заведения.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още