Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Илън Мъск няма да е член на борда на Twitter

Свят

Илън Мъск няма да е член на борда на Twitter

Илън Мъск няма да е член на борда на Twitter - Tribune.bg
Снимка:

Илън Мъск няма да бъде член на борда на Туитър, заяви главният изпълнителен директор на компанията за социални медии късно в неделя, в обрат по-малко от седмица след като обяви, че шефът на Tesla ще бъде назначен.

Мъск беше назначен за член на борда на Twitter, след като закупи голям дял от фирмата и стана най-големият ѝ акционер.

„Илън реши да не се присъединява към нашия борд“, съобщи в Туитър главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал. „Назначаването на Илон в борда трябваше да влезе официално в сила на 9 април, но Илон сподели същата сутрин, че вече не смята да се присъединява към борда“, каза Агравал. „Вярвам, че това е за добро.“

Понастоящем най-богатият човек в света и с над 80 милиона последователи в платформата за микроблогове, миналата седмица Мъск оповести покупката на 73,5 милиона акции - или 9,2% - от обикновените акции на Twitter.

Във вторник Агравал обяви, че Мъск ще се присъедини към борда, описвайки го като „страстен привърженик и интензивен критик на услугата, което е точно това, от което се нуждаем“.

Самият Мъск написа в Туитър, че „очаква с нетърпение да работи с Параг и борда на Туитър, за да направи значителни подобрения през следващите месеци!“

В съобщението си от неделя Агравал сподели бележка, която е изпратил на Туитър, в която се казва, че назначаването на Мъск в борда ще зависи от проверка на миналото му и че той ще трябва да действа в най-добрия интерес на компанията, след като бъде назначен.

„Илън е нашият най-голям акционер и ние ще останем отворени за неговия принос“, добави Агравал.

В очевидна реакция на новината Мъск постна в Туитър усмихнат емотикон, без друг коментар.

Милиардерът и технологичен предприемач е чест потребител на Туитър, като редовно смесва подстрекателски и противоречиви изказвания по въпроси или други публични фигури с коментари, които са капризни или фокусирани върху бизнеса.

Решението на Мъск да не заеме място в борда на Туитър дойде, след като в събота той попита дали социалната медийна мрежа „не умира“ и не губи потребители като певеца Джъстин Бийбър, които са много следвани, но рядко публикуват.

„Повечето от тези „топ“ акаунти туитват рядко и публикуват много малко съдържание“, написа директорът на Tesla, озаглавявайки списък на 10-те профила с най-много последователи - списък, в който той самият е под номер 8 с 81 милиона последователи.

„Умира ли Twitter?“, попита той тогава.

Според анализ на „Вашингтон пост“, Мъск е откровена и поляризираща фигура и съобщението за назначаването му в борда е предизвикало недоумение сред някои служители на Туитър.

Според изявления в Slack, прегледани от ВП, служителите на базираната в Калифорния компания за социални медии са посочили притеснения относно изявленията на Мъск по въпросите на транссексуалните и репутацията му на труден и целеустремен лидер. Калифорнийска агенция съди Tesla, твърдейки, че извършва дискриминация и тормоз срещу чернокожи работници. Производителят на електромобили отхвърли обвиненията, като заяви, че се противопоставя на дискриминацията.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети