Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Искат оставката на Ковачевски заради репликата, че управлява „бъдещата Западна България“

Свят

Искат оставката на Ковачевски заради репликата, че управлява „бъдещата Западна България“

Искат оставката на Ковачевски заради репликата, че управлява бъдещата Западна България - Tribune.bg
Снимка:

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на премиера Ковачевски заради репликата, че управлява „бъдещата Западна България“, става ясно от позиция на партията.

„Ако със Заев Македония стигна дъното, сега с Ковачевски го проби. Когато беше представен като министър-председател на бъдеща западна България, ако имаше малко достойнство Ковачевски щеше да реагира в защита на страната си, вместо да се смее и да се радва", изтъкват от ВМРО-ДПМНЕ. Според опозиционната партия сцената, в която премиерът на Албания Еди Рама представя на канцлера на Германия Шолц Димитър Ковачевски, като премиер на бъдещата Западна България, което участниците посрещат със смях е показала „пълната картина на дипломацията" на Република Северна Македония/РСМ/.

„На какво има да се смеем и радваме, г-н Ковачевски? Ако реагирате толкова смирено и ласкаво на публичното унижение на Република Северна Македония, то е ясно, че нямате доверието и авторитета, за да представлявате и защитавате македонските национални и държавни интереси", смятат от партията на Мицкоски. Опозицията в РСМ определя липсата на реакция от премиера като срамно поведение и настоява, че за обидата той дължи не просто извинение на страната си, но и оставка, като акт на отговорност за срама, нанесен на международната сцена. От ВМРО-ДПМНЕ отново призовават за предсрочни избори и протест на 18 юни.

„Не е ясно да се смееш или да плачеш заради истерията на някои среди в Скопие към премиера Ковачевски, след публикуването на видеото от ръкостискането с канцлера Шолц в Солун, където се подиграх на грозната блокада на Северна Македония от страна на България", написа в Туитър и Еди Рама.

Втори ден краткото клипче, в което гръцкият премиер Константинос Мицотакис представя на Олаф Шолц Димитър Ковачевски, а Еди Рама го обявява за премиер на бъдещата Западна България, което предизвиква смях у всички, е обект на коментари не само в социалните мрежи, но и в медиите в РСМ.


Топ новини

виж още
Актуална тема