Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Израел вече допуска чужденци, но само с ваксина

Свят

Израел вече допуска чужденци, но само с ваксина

Израел вече допуска чужденци, но само с ваксина - Tribune.bg
Снимка:

Не се допуска изтичането на валидността на ваксината по време на престоя в страната

Израел отмени забраната за влизане на чужди граждани, въведена с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

По информация на посолството ни в Тел Авив пътуване до Израел се допуска само за граждани, които притежават сертификат за поставени ваксини срещу COVID-19, признат от Международната здравна организация или европейски сертификат за преболедуване, изготвен по метода на NAAT, пишат от МВнР.

Сертификатът за ваксинация се признава при поставени две дози и/или бустерна доза, от поставянето на които са изминали 14, но не повече от 180 дни. Не се допуска изтичането на валидността на ваксината по време на престоя в страната.

Гражданите, които не отговарят на тези условия няма да бъдат допускани на територията на Израел, освен ако не разполагат с разрешение от Специалния комитет към Министерството на здравеопазването.

При влизане в страната пътниците трябва да предоставят документ за отрицателен PCR тест, изготвен не по-късно от 72 часа преди пътуването или антигенен тест, изготвен в рамките на 24 часа преди пътуването. Необходимо е пътуващите да попълнят декларация 48 часа преди качване на самолета.

Условията за влизане в Израел могат да бъдат намерени на следните адреси:

https://corona.health.gov.il/en/abroad/arriving-foreign-nationals/#conditions

https://safe.israel.travel/

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Израел на телефони:  +972 547640089, +972 545954379 или на е-mail: Embassy.TelAviv@mfa.bg.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети