Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Карл Нехамер заплаши да блокира декларацията от срещата на върха на ЕС

Свят

Карл Нехамер заплаши да блокира декларацията от срещата на върха на ЕС

Карл Нехамер заплаши да блокира декларацията от срещата на върха на ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Австрийският канцлер Карл Нехамер предупреди в интервю за германския вестник „Велт“, че ако не се стигне до конкретни договорености по миграционните въпроси, ще блокира заключителната декларация на срещата на върха тази седмица. В срещата ще вземат участие държавните глави и правителствените ръководители на държавите от Европейския съюз.

„Няма да са достатъчни празни думи. Има нужда най-сетне от ясно и недвусмислено признаване на необходимостта от засилване на охраната на външните граници и от включване на съответните финансови средства от бюджета на Европейския съюз за тази цел“, настоява канцлерът. По думите му трябва да последват „конкретни стъпки“, а ако това не се случи, Австрия няма да може да подкрепи заключителната декларация на срещата на върха на Европейския съюз.

Австрия и още седем държави от Европейския съюз са поискали в съвместно писмо повече финансирани от Европейския съюз мерки за охрана на външните граници, по-бързо връщане на мигранти и нови споразумения за репатриране с трети държави. Писмото е изпратено до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Карл Нехамер, ЕС
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети