Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кметът на Белград подаде оставка

Свят

Кметът на Белград подаде оставка

Кметът на Белград подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

След вълната от оставки на кметове и председатели на общини в цяла Сърбия, оставка подаде и кметът на Белград Александър Шапич. Това означава, че в сръбската столица ще се отиде на извънредни избори, което беше обявено и от президента на Сърбия Александър Вучич по време на неотдавнашното му гостуване в РТС.

„Току-що подадох официалната си оставка от поста на кмет на град Белград, за да започна да създавам правните условия за провеждането на избори, които освен парламентарните и областните ще се проведат на 17 декември и на ниво Белград“, заяви Шапич.

Когато правителството на Република Сърбия въведе временен орган и когато всички правни и формални условия за свикване на избори на 17 декември бъдат окончателно изпълнени, очаквам, че като председател на този орган ще продължа да ръководя и Белград, до деня на изборите и окончателната проверка на доверието за всичко, което направихме през последната година и половина и което все още планираме да направим в полза на Белград и всички наши белградчани", обяви той.

Самият Шапич заяви, че изборите ще се проведат скоро и много вероятно на 17 декември. След това той обяви какви ще бъдат следващите му стъпки.

„Ще разберете след няколко дни. Ако изборите са на 17 декември, ако това е окончателната сделка, ще разберете след няколко дни. Има точно определени правни процедури, които обуславят това решение. Ще имате информация след няколко дни, ако се споразумеем окончателната дата да бъде 17 декември. А много вероятно е това да бъде и след няколко дни ще знаете какви ще бъдат ходовете, така че да трябва да проведем изборите на 17 декември“, каза Шапич.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати