Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Коронавирусът вече поваля хора по улиците в Китай (ВИДЕО)

Свят

Коронавирусът вече поваля хора по улиците в Китай (ВИДЕО)

Снимка:

Изграждат нова болница в Ухан за заразени до понеделник

Шокиращи кадри, на които се вижда как хора припадат, заразени с новия коронавирус в Китай, набират популярност в социалните мрежи. Видеата, разпространени в интернет, са заснети в коридор на жилищна сграда в Ухан.

Видео от летището в града пък показва как работници от службата по медицинска сигурност, мобилизирани да помагат за лавинообразно разпространяващата се епидемия, оказват първа помощ на човек в безсъзнание. На кадри от болниците се вижда как се предоставя помощ на жители със симптомите на вируса.

Същевременно Китай започва изграждането на нова болница в Ухан за заразени. Очаква се лечебното заведение да бъде готово в понеделник и да може да приеме около 1000 души. По последни данни над 800 човека са повалени от вируса до момента и се нуждаят от лечение, за което няма ваксина.

Коронавирусите са от семейството вируси, които изглеждат под микроскоп сферични и повърхността им е покрита от шипчета, приличащи на корона.

Инфекциите от коронавируси се проявяват с широк кръг от симптоми, сред които треска, кашлица, затруднения в дишането. При тежките случаи може да се стигне до пневмония, бъбречна недостатъчност и смърт.

Предварителните изследвания сочат, че коронавирусът от Ухан може да е преминал при хората от змии. Медицински експерти на китайското правителство обаче допускат, че източник може да са плъхове и язовци. Един от деликатесите на затворения пазар за животни в града е била супа от прилепи.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив