Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Косовската опозиция с победа на изборите

Свят

Косовската опозиция с победа на изборите

Косовският ляв опозиционен лидер Албин Курти обяви победата на водената от него партия „Самоопределение” след проведените извънредни парламентарни избори в страната, предава АФП.

„Тази велика победа е само възможност за нас да започнем промяната, която искаме. Няма да отмъщаваме на никого, но ще изискваме отговорност от всички и навсякъде, така че принципът ни е справедливост без отмъщение“, каза той.

Гражданите на Косово гласуваха на извънредни избори за парламент вчера, за да изберат нови депутати в 120-местния парламент на страната.

Втора е Демократическата партия на Косово с далеч по-слаб резултат от 17 процента. Управляващият Демократичен съюз на Косово остава трета сила с 13 на сто от гласовете.

Последната партия, която прескача 5-процентовия праг, е Алиансът за бъдещето на Косово с малко над 8 процента. Избирателната активност е била близо 47 на сто.

45-годишният днес Курти за пръв път се прочу като студентски активист през 90-те години, организирайки протести срещу репресиите на сръбския режим срещу мнозинството на косовските етнически албанци.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още