Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ковачевски: Сами се блокираме по пътя на ЕС

Свят

Ковачевски: Сами се блокираме по пътя на ЕС

Ковачевски: Сами се блокираме по пътя на ЕС - Tribune.bg
Снимка:

В момента ветото е наше-вътрешно. В момента сами се блокираме по пътя на евроинтеграцията. Това каза македонският премиер Димитър Ковачевски, съобщава БГНЕС.

„Сроковете са много ясно разписани от закона. Предложенията /за промени в Конституцията, бел.ред. /ще бъдат предоставени на правителството от страна на Министерството на правосъдието. В момента то се намира при експертите. След това ще бъде изпратено в Народното събрание, в Конституционната комисия, която се ръководи от председателя на парламента“, каза Ковачевски.

Той уточни, че след това, съгласно законовите разпоредби и политическата воля, ще бъде организирано приемането на поправките в Конституцията.

„Това трябва да стане, защото това е по-добре за Македония. Тя не трябва да бъде блокирана отвътре. Ако до сега имаше блокада на Македония отвън, сега за първи път тя е отвътре. Аз съм убеден, че от 120 депутатите в парламента огромното мнозинство от тях са за еворинтеграцията на страната, независимо от честата промяна в позицията на ВМРО-ДПМНЕ“, подчерта Ковачевски и изрази убеждението, че "този процес няма да спре".

За да бъдат приети конституционните промени при гласуването те трябва да бъдат подкрепени от минимум 80 народни представители. Промяната на Конституцията е едно от условията за започване на истински преговори за членство на РСМ в ЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати