Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Кремъл: НАТО засилва напрежението с разполагането на военни сили в Източна Европа

Свят

Кремъл: НАТО засилва напрежението с разполагането на военни сили в Източна Европа

Кремъл: НАТО засилва напрежението с разполагането на военни сили в Източна Европа - Tribune.bg
Снимка:

Кремъл обвини САЩ и НАТО, че засилват напрежението, след като военният блок заяви, че укрепва източната отбрана на Европа на фона на кризата в Украйна, съобщи АФП.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Вашингтон и НАТО ескалират напрежението:

„Искам да подчертая, че всичко това не се случва заради това, което правим ние, Русия. Всичко това се случва заради действията на НАТО и САЩ и заради информацията, която те разпространяват“, подчерта Песков.

„През последните месеци западните медии все по-често съобщават за подготовката на Москва за „инвазия“. Руската страна многократно ги опровергаваше и подчертаваше, че подобни изявления се използват за изграждане на войските на Северноатлантическия блок в близост до неговите граници.“, допълни той.

Песков отбеляза, че активността на НАТО в близост до руските граници не може да бъде игнорирана от руските военни.

„Подобни действия и засилената активност на НАТО в близост до нашите граници не могат да бъдат пренебрегвани от нашите военни, които отговарят за сигурността на страната ни“, посочи говорителят на Кремъл.

Той обаче предложи въпросът дали участието на кораби от Балтийския флот в учения може да се разглежда като реакция на преразпределението на силите на НАТО в Източна Европа и балтийските държави, да бъде отправен към Министерството на отбраната.  

 


Топ новини

виж още