Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лавров за изгонените руски дипломати: Ще отговорим на нашите български колеги

Свят

Лавров за изгонените руски дипломати: Ще отговорим на нашите български колеги

Лавров за изгонените руски дипломати: Ще отговорим на нашите български колеги - Tribune.bg
Снимка:

„Руското посолство в България не може да работи нормално“, посочва още външният министър на Русия

„Москва ще отговори на експулсирането на 70 руски дипломати от София, на настоящия етап руското посолство в България не може да работи нормално“, е заявил руският външен министър Сергей Лавров цитиран от РИА Новости.

„По наша оценка, по оценка на Министерството на външните работи, посолството в момента не може да работи нормално. Естествено, ние ще отговорим на нашите български колеги“, каза Лавров по време на пресконференция в Москва.

ТАСС посочва, че руският външен министър Сергей Лавров е заявил още, че решението за експулсиране на 70 служители на руското посолство в България е свързано с натиска на Вашингтон върху София.

„Това не е самостоятелно решение на действащия премиер, който има абсолютно открита и категорична проамериканска ориентация, готов е да изпълни всякакви желания на своя суверен“, посочва Лавров цитиран от агенцията.

Той е обяснил, че „желанията на суверена са да се убие историческата памет у българите, да се разруши основата на отношенията, втвърдени в съвместната борба за независимост и в много други ситуации, включително и в новата история“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети