Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Le Parisien: Шумахер дойде в съзнание в болница в Париж

Свят

Le Parisien: Шумахер дойде в съзнание в болница в Париж

Снимка:

Извършена е трансплантация на стволови клетки

Седемкратният шампион във „Формула 1“ Михаел Шумахер е излязъл от комата, съобщава френския вестник Le Parisien. Преди два дни германецът бе приет в парижката болница „Жоржи Помпиду“ за „специализирано тайно лечение“ със стволови клетки.

На Шумахер е извършена трансплантация на стволови клетки от светилото в медицината Филип Менаш, като до момента няма официална информация от болницата или близките на Шумахер за състоянието му, но една от сестрите в болницата е разкрила, че той е дошъл в съзнание, твърди френското издание.

На легендата във „Формула 1“ е извършена сравнително нова интервенция в тази област на медицината.

През декември 2013 г. Шумахер получи тежка контузия на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел. Шампионът от Формула 1 претърпя мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция, и след това беше поставен в медицинска индуцирана кома. През юни пенсионираният немски състезател се събуди от комата и беше преместен от клиниката в рехабилитационно заведение в Лозана, Швейцария. През септември Шумахер беше преместен за по-нататъшното лечение у дома, тъй като състоянието му се подобри.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още