Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Лондонският съд отказа да пусне под гаранция Джулиан Асандж

Свят

Лондонският съд отказа да пусне под гаранция Джулиан Асандж

Снимка:

Лондонският съд отказа освобождаване под гаранция на основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж, предадоха световните агенции. Решението е в отговор на искането на адвокатите му, които чакат разглеждане на искането на американските власти да бъде върнат там.

„Убедена съм, че има сериозни основания да вярваме, че г-н Асандж няма да се яви в съда за разглеждането на молбата, ако бъде освободен днес. Затова той трябва да остане в ареста“, каза съдия Ванеса Барайцер.

На 4 януари беше отказана екстрадиция на обвиняемия, тъй като според съда има опасност той да се самоубие. Вашингтон обяви, че ще обжалва решението. Асандж е в затвора "Белмарш" в Югоизточен Лондон от 18 месеца, след като бе задържан в посолството на Еквадор, където се укриваше седем години.

Срещу 49-годишния мъж има 18 обвинения, включително проникване в компютърните системи на американското правителство и нарушаване на законите за шпионаж с публикуването на хиляди класифицирани документи на САЩ. Заради провиненията си той може да получи до 175 години, ако бъде екстрадиран в САЩ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още