Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Македонската опозиция алармира: Заев може да подпише нов договор с България

Свят

Македонската опозиция алармира: Заев може да подпише нов договор с България

Македонската опозиция алармира: Заев може да подпише нов договор с България - Tribune.bg
Снимка:

Опозицията в РС Македония алармира за възможен нов договор с България. „Информацията, която получаваме е тревожна“, обяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в гр. Прилеп.

Той изрази съмнения, че „напускащият премиер е готов да подпише ново споразумение с България, което ще означава асимилация и директен удар по идентичността на македонския народ. Зоран Заев на тръгване е готов да подпише ново споразумение, въпреки че ни увери, че е разрешил всички отворени въпроси със съседите ни“.

Според информацията на Мицоски, с новото споразумение щяла да бъде приета „частично или изцяло резолюцията“ българската теза.

„Тъй като той си тръгва, се притеснявам, че може да направи този ход и че всички ще плащаме последствията. Имайки предвид положението му в правителството и коалицията с ДСИ, или по-точно с Али Ахмети и Артан Груби, се съмнявам и се притеснявам, че тази информация е вярна и това може да се случи. Моето послание към новото правителство в източната ни съседка и към президента Радев е, че този едностранен договор на правителство без доверие, ние от ВМРО-ДПМНЕ нямаме намерение да зачитаме!“, заканва се Мицкоски, който отказва да влиза в коментари за историята.

„Да говорим за добро образование, туризъм, инфраструктурна връзка, всичко, което предлага напредък и бъдеще. Да не се връщаме в миналото, защото това са болезнени теми на Балканите. Няма да приемем никакво изнудване и ще призовем нашите приятели в Брюксел да ни подкрепят, защото ние сме хора, които искат да споделят европейски ценности за бъдещето, а не за миналото“, каза Мицкоски.  


Топ новини

виж още