Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Христо Иванов дава зелена светлина на Северна Македония: Имаме основание за надежда

Политика

Христо Иванов дава зелена светлина на Северна Македония: Имаме основание за надежда

Христо Иванов дава зелена светлина на Северна Македония: Имаме основание за надежда - Tribune.bg

Няма да бъда министър, обяви лидерът на ДБ

„Бяха казани много неща за кризите, трудностите, аз искам да говоря за надеждата. Стигнахме момента в който можем да говорим за надеждата. България освен множество трудности има пред себе си огромно основание за надежда“, обяви лидерът в оставка на ДБ Христо Иванов.

По думите му, ако има амбиция и визия ще се съкрати силно онзи път, който ни разделя от проспериращите държави. Сред приоритетите на ДБ са да бъде съставено едно демократично мнозинство и да се отвори нова страница пред България. „Всяка власт трябва да съзнава своите ограничения. Вярата в парламентарната република, това наследство от демокрацията, което трябва да опазваме. Вярата във фискалния разум е важно в един период на инфлация и да направим опит напред. Преди да поискаме от една или друга обществена прослойка е хубаво да ги чуем“, обяви Иванов и допълни, че вярва в институциите и паметта, като няма да забравят, че тръгват от отрицанието на тоталитарния режим.

Съвсем очаквано той отново заговори за съдебната реформа и не просто да се махне един човек, а всички онези системни проблеми в прокуратурата, за да можело да има правосъдие, на което гражданите да могат да се опрат. Иванов имал надежда, че този път вече ще може да се случи и заговори за конституционна реформа.

Друг приоритет за ДБ ще бъде въвеждането на електронно управление. Освен това ще продължат да работят за българите в чужбина, независимо къде се намират. Иванов заговори и за реформа на целия сектор сигурност и ще направят всичко възможно за овладяване на медицинската криза. Той се обърна към служебния кабинет, че децата максимално бързо трябва да се върнат в училище.

Лидерът на ДБ не пропусна и темата Северна Македония, като обяви, че заедно трябва да сме част от голямото европейско семейство.

В края на своята декларация Иванов заяви, че няма да е министър, защото е дошло време за нещо ново.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети