Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Македонският външен министър призова ЕС да сложи край на „изнудването“

Свят

Македонският външен министър призова ЕС да сложи край на „изнудването“

Снимка:

Османи: Усилията ни за добри отношения със съседите не бяха възнаградени

Външният министър на Северна Македония призова днес ЕС да сложи край на „изнудването“ на страната му чрез налагане на нови пречки пред членството ѝ в блока, съобщи АФП.

„Европейският процес не трябва да води до изнудване на която и да е държава от Европа или Западните Балкани“, заяви външният министър Буяр Османи по време на онлайн пресконференцията.

„Усилията ни за добри отношения със съседите не бяха възнаградени“, каза той и добави, че разправията с България ще има отрицателно въздействие върху целия Балкански регион.

Османи приветства подкрепата, идваща от „26 страни на 27-членния блок“. „Тя е най-добрият начин за подновяване на ентусиазма и доверието в процеса. А подкрепата и ускоряването на процеса на интеграция е най-добрият начин за подобряване на отношенията между съседите“, добави той.  


Коментари (8)

Горге Коритароски Кое е усилието ,което сте положили?Едно! Само едно искам да ми назовете!Какъв компромис направихте,или сте готови да направите?Ако слушате Коритаров сутрин,тогава сте се заблудили,че това е правилната позиция ! Коритаровски изразява съвсем открито и невъзмутимо,СРЪБСКАТА теза,а не българската!
15.12.2020 19:19 / Отговор
Furlata Османи, докато и в РСМ не се появи германска разработка, тип ГЕРБ, хич не се надайте на членство в ЕС!
Между другото бъдете благодарни на правителството на Борисов за това как зад българо-македонските драми успя да скрие факта, че повечето държави-членки са против разширяването, особено при липсата на сделка за брекзита!
15.12.2020 19:36 / Отговор
Bad Co Османи още малко и ще се накара и на ЕС , и на България! Те били направили"компромис", и всички трябвало да се съобразят със тях! Тези неадекватни индивиди още вярват май, че светът се върти около тях! Ако не се приземят овреме, им предстои доста болезнено отрезвяване!
15.12.2020 19:42 / Отговор
Татулова От изказването на северномакедонския министър и особено от високомерното му поведение мога да обобщя, че Македония няма да влезе в ЕС докато ЕС не влезе в Македония......ценностно! Така стоят нещата, драги ми г-н Османи!
15.12.2020 21:20 / Отговор
много е вярно Македония напира за влезе в ЕС само заради парите. Сигурно и ние сме били така, за съжаление и много други. Това не е правилна изходна точка и не води до добри резултати от членството. ЕС на първо място трябва да е съюз на държави с общи европейски ценности. Сред тях не влиза фанатичната омраза към съседа ти, друг член на ЕС, върху която да градиш фалшивото си национално самочувствие и идентичност.
16.12.2020 08:37
Македонски А защо не се оплаквахте от многогодишното гръцко изнудване ?
16.12.2020 04:55 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още