Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Макрон: Европа трябва да бъде солидарна, да действаме!

Свят

Макрон: Европа трябва да бъде солидарна, да действаме!

Снимка:

„В цяла Европа епидемията COVID-19 се разпространява по-бързо и интензивно. В тези сериозни времена Европа трябва да изпълни първоначалното си обещание за солидарност между държавите-членки.“ Това написа френският президент Еманюел Макрон в профила си във Фейсбук.

„Заедно с Италия, Испания и шест други европейски партньори, ние отправяме апел към Европа да се справи с тази здравна криза чрез ефективни колективни действия. Тази европейска мобилизация вече започна с конкретни действия, но ние - като европейски лидери - трябва да продължим:

- Трябва да продължим да хармонизираме практиките в нашите страни, като използваме опита на нашите съседи.

- Трябва да поддържаме функционирането на единния пазар, така че трансграничните работници да могат да пътуват, а основните стоки се доставят на всички.

- Трябва да обединим усилията си, както започнахме да правим, за да ускорим производството и разпространението на основно медицинско оборудване и бързо да го доставим на хората и услугите, които се нуждаят от него най-много.

- Трябва да проявим финансова солидарност, тъй като всички наши икономики ще бъдат изправени пред значително забавяне. Никоя държава не е отговорна за тази криза, но всички ние ще почувстваме нейното отрицателно въздействие и наше задължение е да се справим заедно с нея“, допълва той.

И призовава:“Ако искаме утре Европа да се справи с амбициите на вчерашния ден, трябва да действаме днес и да подготвим общото си бъдеще. Нека да започнем дискусии днес и да продължим напред, без да мислим.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив