Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Манфред Вебер: Недопускането на Андрей Ковачев в РСМ е безпрецедентно и неприемливо

Свят

Манфред Вебер: Недопускането на Андрей Ковачев в РСМ е безпрецедентно и неприемливо

Манфред Вебер: Недопускането на Андрей Ковачев в РСМ е безпрецедентно и неприемливо - Tribune.bg
Снимка:

„Категорично осъждаме отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май в Северна Македония. Това е безпрецедентно и неприемливо. Призоваваме правителството на Северна Македония спешно да изясни ситуацията. Темата ще бъде повдигната днес на пленарно заседание на ЕП този следобед“

Това написа в профила си в Туитър лидерът на ЕНП Манфред Вебер. Пленарното заседание на Европейският парламент тази вечер ще започне с обсъждане на обстоятелствата по недопускането на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП. Обсъждането започва в 17.00 местно време, или 18.00 българско.

Малко след Вебер, еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи също осъди недопускането на Ковачев в РСМ на 6 май. „Призоваваме правителството на Северна Македония спешно да изясни ситуацията. Отказът за влизане на член на Европейския парламент е много сериозно действие“, написа Вархеи в Туитър. 

ГЕРБ сезират ЕС за отказа на РСМ да пусне Андрей Ковачев в страната

Вчера ГЕРБ съобщиха, че ще сезират ЕС заради отказа на Северна Македония да пусне на своя територия евродепутата д-р Андрей Ковачев, който е и говорител на групата на ЕНП в Европейския Парламент.

Евродепутатът Андрей Ковачев не беше допуснат да влезе в Северна Македония

От външното министерство в Скопие посочиха като причина, че Ковачев и останалите българи не отговаряли на условията за влизане в страната.

„Македонската полиция няма да допусне нито сега, нито занапред някой да нарушава обществения ред и спокойствие и да обижда и злепоставя гражданите и държавата. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на държавата”, обясни говорителят на Министерството на вътрешните работи в РСМ Тони Ангеловски.

Властите в Северна Македония: Андрей Ковачев не отговаря на условията за влизане

МВнР недоумява защо РСМ е отказала да пусне Андрей Ковачев, Милен Врабевски и още трима българи на своя територия


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети