Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мащабна акция срещу калабрийската мафия в Италия

Свят

Мащабна акция срещу калабрийската мафия в Италия

Снимка:

Във връзки с престъпния клан са задържани 11 държавни служители

Италианската финансова полиция провежда мащабна спецоперация  срещу калабрийската мафия „Ндрангета“. В акцията са се включили около 500 служители. Има десетки задържани в различни райони на Италия, а във връзки с престъпния клан са заподозрени 11 държавни служители, съобщи агенция АНСА.

В хода на разследването прокуратурата е разкрила връзка на чиновници и бизнесмени с мафиотски кланове.

Операцията, координирана от прокурора на Реджо Калабрия Джовани Бомбардиери и наречена "Waterfront", е кулминацията на разследванията на предприемаческото крило на престъпния клан Пиромали. Те всъщност разкриха съществуването на картел, съставен от предприемачи и държавни служители, които в различна степен се смятат за отговорни за различни престъпления. По-специално е разкрита измамна схема при разпределението на договори в полза на мафията. Отбелязва се, че са конфискувани недвижими имоти и други вещи в размер на 103 милиона евро.

„Ндрангета“, която се занимава с търговия с наркотици, е смятана за най-влиятелната сенчеста организация в Италия. Преди няколко години беше установено, че калабрийската мафия е завзела сериозни територии в северната част на страната, както и в различни европейски държави, където се занимава с пране на пари, придобити от незаконна дейност.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още