Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мишел към Ковачевски: Имате историческия шанс да кажете „да“

Свят

Мишел към Ковачевски: Имате историческия шанс да кажете „да“

Мишел към Ковачевски: Имате историческия шанс да кажете да - Tribune.bg
Снимка:

Имате историческия шанс да кажете „да“, заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция в Скопие по повод френското предложение. Той увери, че Северна Македония може да разчита на политическа и финансова подкрепа от Брюксел, но че най-важното е обединението, отстояването на европейските ценности заедно.

„Винаги съм защитавал легитимните права на македонците, ясно е, че искаме да играем позитивна, градивна роля в ЕС и съм уверен, че ще успеем“, коментира още той.

Република Северна Македония може да започне преговори с Европейския съюз, веднага след като одобри френското предложение. Това подчерта още председателят на Европейския съвет по време на визитата си в Скопие.

Посещението на председателят на Европейския съвет идва на фона на протести организирани от  опозиционната ВМРО-ДПМНЕ. Демонстрациите са срещу предложението за започване на преговори.

На вчерашния протест се стигна до сблъсъци, при които пострадаха четирима полицаи.

 Друга опозиционна сила - Нова социалдемократическа партия днес настоя кабинетът да прояви смелост, да одобри документа и да го внесе за разглеждане в парламента.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати