Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мисията на ОССЕ в Украйна обяви евакуация на своите наблюдатели от Харков

Свят

Мисията на ОССЕ в Украйна обяви евакуация на своите наблюдатели от Харков

Мисията на ОССЕ в Украйна обяви евакуация на своите наблюдатели от Харков - Tribune.bg
Снимка:

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) съобщи, че евакуира наблюдателите си от Харков в Днепър, за да ги изтегли от страната, се казва в ежедневния доклад на Специалната мисия за наблюдение в Украйна.

„На 1 март екипите за наблюдение от патрулните центрове в Донецк и Луганск в неконтролираните от правителството райони бяха евакуирани, а екипът за наблюдение от Харков беше изтеглен в Днепър до по-нататъшното му извеждане от страната“, се казва в изявлението на мисията.

„Поради продължаващите действия, включително обстрел и съобщенията за боеве, както и динамичното придвижване на фронтовата линия, екипът за наблюдение, разположен в град Херсон, продължава да се укрива на място“, се казва в доклада.

„Екипът извършва динамична оценка на риска за сигурността, за да установи прозорец, който да му позволи да се придвижи безопасно.“, допълват от ОССЕ.

Главният наблюдател и висшето ръководство ще останат в Украйна до приключване на процеса на евакуация.

Във вторник ОССЕ съобщи, че наблюдателите на СММ са отпътували за Русия от Донецката и Луганската народна република (ДНР). В доклада си от понеделник ОССЕ заяви, че е евакуирала по-голямата част от персонала си в Украйна.

Мисията на ОССЕ започна работата си в Украйна на 21 март 2014 г. Решението за нейното създаване беше подкрепено от всички 57 държави членки. Екипът се състои от около 1000 наблюдатели. Нейните офиси са разположени в Киев, Донецк и Луганск.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети