Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мицкоски: Не съм оптимист за решение докато София настоява, че сме били българи до 1945 г.

Свят

Мицкоски: Не съм оптимист за решение докато София настоява, че сме били българи до 1945 г.

Мицкоски: Не съм оптимист за решение докато София настоява, че сме били българи до 1945 г. - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски каза, че не е оптимист за решение със София, докато българската страна настоява, че македонците са били българи до 1945 г., т.е. че имат обща история от Средновековието до 1945 г. и докато преговарят хора, които според него не знаят да преговарят.

„Искам да съм оптимист. Винаги сме оптимисти, че ще има достойно споразумение, че споразумението няма да е едностранно, а наистина пропорционално. Но, за съжаление, досега това не се е случило, въпреки че по-рано ме убеждаваха, че са решени всички проблеми със съседите. Виждаме, че проблемите със съседите не се решават, точно обратното“, каза той.

„Същността през изминалите месеци и години на това да се сдобиваме с вето, е по една проста причина - че не можем да приемем, че сме били българи до 1945 г., тоест, че от Средновековието до 1945 г. имаме обща история и сме били българи. Всичко звучи малко парадоксално“.

Той добави, че е по-загрижен за това, което нарече "непрекъсната търговия на нашите преговорни позиции и начина, по който се водят преговорите", съобщава Нова телевизия.

„Непрекъснато се търгува с нещо, с което не трябва да се търгува. Така не се водят преговори. Но, разбирам ги, преговарят хора, които не са преговаряли в живота си. Преговарят хора, които в живота знаят само да навеждат глава и да стигат до върха на принципа на охлюва", добави Мицкоски.

Според него като различен народ, като македонци и като българи „може да се каже, че имаме обща история".

„Както сме имали общи истории и с хървати, и със словенци, но като различен народ в една и съща държава, която тогава функционираше на ниво федерация. Когато признаят това, тогава можем да седнем и да поговорим - като различни народи", каза Мицкоски.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати