Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мицотакис иска помощ от църквата за ваксинацията в страната

Свят

Мицотакис иска помощ от църквата за ваксинацията в страната

Мицотакис иска помощ от църквата за ваксинацията в страната - Tribune.bg
Снимка:

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се срещна днес с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, като централна тема в разговорите им беше пандемията и ваксинационната програма, съобщава АНА-МПА.

Премиерът поиска от църквата помощта ѝ, за да бъдат убедени колебаещите се да се ваксинират срещу COVID-19.

"Надяваме се, че високите температури ще помогнат за допълнително ограничаване на разпространението на вируса. Както знаете, ние се справяме добре и съществено сме намалили броя на случаите на фона на ускоряване на ваксинациите", посочи Мицотакис.

"Както много пъти сме разговаряли, трябва да убедим нашите сънародници, които все още се колебаят и изпитват недоверие, да побързат да се ваксинират, особено възрастните хора, които са изправени пред по-голяма опасност, ако се разболеят.

По тази причина искам отново да ви помоля да призовете свещениците да убеждават колебаещите се, дори по време на литургиите, да предприемат тази стъпка. Вие сте го правили толкова много пъти и аз искам да ви помоля да го направите още веднъж", призова премиерът.

От своя страна архиепископ Йероним заяви, че църквата вярва, че в преодоляването на това голямо предизвикателство сътрудничеството между правителството, църквата и науката е наложително. "Правили сме го преди и ще го правим отново и отново, колкото пъти е необходимо", отбеляза той, като добави, че "науката и религията, нашата вяра, не може да бъдат противопоставяни една на друга".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати