Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Москва твърди, че руската ваксина срещу COVID-19 е с ефикасност 92%

Свят

Москва твърди, че руската ваксина срещу COVID-19 е с ефикасност 92%

Снимка:

Това става на фона на засилващите се западни производители

Русия заяви, че нейната коронавирусна ваксина е 92% ефективна. Това съобщават властите в Москва, цитирани от „Ройтерс“. Резултатите са от първия междинен анализ на третия етап на изпитанията.

Съобщенията идват на фона на съобщенията на фармацевтичната компания Pfizer, че разработената от нея и BioNTech експерименталната ваксина показва над 90% ефективност за предотвратяване на заразяване с коронавирус.

 „В хода на изследванията беше извършена оценка на ефективността върху 16 хил. доброволци – 21 дни след получаване на първа доза от ваксината или плацебо. В статистическия анализ са включени 20 потвърдени случая на заболяване. По разпределянето им в групата на плацебо и на ваксина беше определено, че ефективността на „Спутник V“ е 92%“, уточняват от Руския фонд за преки инвестиции.

В Русия над 20 хил. доброволци са получили първа доза от ваксината „Спутник V“, а повече от 16 хил. – първа и втора доза. Според руските учени непредвидени странични ефекти не са установени.

През август Русия стана първата държава, която регистрира и одобри ваксина срещу коронавирус.ефикасност  


Коментари (2)

Нека първо да ваксинират Хаджитъпигьоса, Минекян и Бабичкян. Ако оживеят до Великден - значи ваксината става за добитък!
11.11.2020 21:12 / Отговор
А ако става за добитък ще става и за бг-русофилистици
12.11.2020 03:52

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още