Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Над 300 ареста след протеста в Берлин, крайнодесни опитаха щурм на Райхстага

Свят

Над 300 ареста след протеста в Берлин, крайнодесни опитаха щурм на Райхстага

Над 300 ареста след протеста в Берлин, крайнодесни опитаха щурм на Райхстага - Tribune.bg
Снимка:

Повече от 300 души са арестувани в Берлин след вчерашните протести срещу коронамерките. Според официалните данни нa демонстрацията са присъствали 38 000 души.

Германското правителство остро осъди поведението на част от протестиращите по време на снощните демонстрации в Берлин. Някои от демонстрантите се опитаха да щурмуват Райхстага.

„Райхстагът е „символичният център на нашата демокрация“, каза вътрешният министър Хорст Зеехофер пред неделното издание на вестник Bild.

„Неприемливо е да виждаме екстремисти и умишлени провокатори да използват тази сграда за свои цели“, допълни Зеехофер.

По време на протеста снощи няколкостотин протестиращи пробиха бариери и полицейски кордон, за да се изкачат по стълбите, водещи към входа на Райхстага, а полицията ги разпръсна със сълзотворен спрей.

Райхстага, където заседават германските депутати, има мощна символична роля в страната. Сградата с известния си купол е била изгорена от нацистите през 1933 г. с цел да унищожи останалото от германската демокрация между двете световни войни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Z Действията на полицията в Германия са много добър повод нашата полиция да вземе пример. Всичко това се случва на първия ден от протеста, който вероятно е и законен. Тук полицията ги охранява докато омазват сгради с яйца и домати, издигат бесилки и разнасят ковчези, блокират кръстовища и всичко това абсолютно извън закона. Дали ще ги стигнем германците?
30.08.2020 11:25 / Отговор
кесо Абе, бай ви Ристю десантчика нема ли да прати един "щурмови отряд" от неговата "славна" дружина в помощ на "братята революционери" от Германия да борят заедно тамошната "диктатура и тирания". То и бай ви Ристю може да иде да "освобождава" други народи от "тиранията". Сущий Левски, вервайте му!
30.08.2020 12:53 / Отговор
Йес! Браво! :)
30.08.2020 15:59

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати