Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Напрежение пред банките в Кабул, стотици протестират

Свят

Напрежение пред банките в Кабул, стотици протестират

Снимка:

Стотици афганистанци протестираха днес пред банка в Кабул, а пред банкоматите в столицата се извиват дълги опашки, съобщава БТА.

Сред демонстрантите пред сградата на "Ню Кабул Банк" бяха много държавни служители, които искаха своите заплати, каквито, по думите им, не са получавали през последните между три и шест месеца.

Те обясниха, че макар и преди три дни банките да са възобновили работа, никой не е могъл да изтегли пари. Банкоматите все още работят, но всеки има право да тегли от тях само най-много по около 200 долара на денонощие, което допринесе за образуването на дълги опашки.

Междувременно агенция на ООН предупреди, че влошаващата се обстановка със сушата в Афганистан може да направи така, че милиони хора да се нуждаят от хуманитарна помощ. Възможно е икономическата криза да даде на западните страни лостове за влияние в Афганистан в момент, когато те призовават взелите властта талибани да съставят включващо всички обществени групи правителство и да позволят на хората да напускат Афганистан и след планираното изтегляне на всички американски войски на 31 август.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още