Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. НАСА търси доброволци за едногодишна симулация на мисия на Марс

Свят

НАСА търси доброволци за едногодишна симулация на мисия на Марс

НАСА търси доброволци за едногодишна симулация на мисия на Марс - Tribune.bg
Снимка:

Американска космическа агенция НАСА приема документи на желаещи да се включат в едногодишна симулация на полет до Марс. Експериментът ще се проведе в космическия център "Джонсън" в Хюстън.

Четиримата кандидати ще живеят една година изолирани в марсианския хабитат Mars Dune Alpha. Средата е изградена с 3D-принтер. Доброволците ще изпълняват в симулирана среда задачите на изследователска мисия. Те ще правят космически разходки. Осен това ще трябва да се справят и с редица ограничения като: връзка с дома, дажби за храната и ресурсите, повреди на оборудването.

Условията към кандидатите за включване в експеримента за доста строги. Изисква се да имат магистърска степен по природни, инженерни или математически науки, или опит като пилот. Освен това те трябва да са с американско гражданство или право на постоянен престой. Кандидатите трябва да са на възраст от 30 до 55 години, да са здрави и да нямат изисквания за храната.

Очаква се първият от трите планирани експеримента да започне през есента на 2022 година. Целта на проекта е да установи как ще се държат хората в такива условия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати