Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. НАСА търси доброволци за едногодишна симулация на мисия на Марс

Свят

НАСА търси доброволци за едногодишна симулация на мисия на Марс

Снимка:

Американска космическа агенция НАСА приема документи на желаещи да се включат в едногодишна симулация на полет до Марс. Експериментът ще се проведе в космическия център "Джонсън" в Хюстън.

Четиримата кандидати ще живеят една година изолирани в марсианския хабитат Mars Dune Alpha. Средата е изградена с 3D-принтер. Доброволците ще изпълняват в симулирана среда задачите на изследователска мисия. Те ще правят космически разходки. Осен това ще трябва да се справят и с редица ограничения като: връзка с дома, дажби за храната и ресурсите, повреди на оборудването.

Условията към кандидатите за включване в експеримента за доста строги. Изисква се да имат магистърска степен по природни, инженерни или математически науки, или опит като пилот. Освен това те трябва да са с американско гражданство или право на постоянен престой. Кандидатите трябва да са на възраст от 30 до 55 години, да са здрави и да нямат изисквания за храната.

Очаква се първият от трите планирани експеримента да започне през есента на 2022 година. Целта на проекта е да установи как ще се държат хората в такива условия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още