Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. НАТО с извънредна среща по Украйна в петък

Свят

НАТО с извънредна среща по Украйна в петък

НАТО с извънредна среща по Украйна в петък - Tribune.bg
Снимка:

Външните министри на НАТО ще проведат в петък в Брюксел извънредни разговори във връзка с руската инвазия в Украйна, се казва в изявление на алианса.

Предвижда се заседанието да бъде присъствено.

Съюзниците от НАТО побързаха да подсилят източния си фланг, след като руският президент Владимир Путин нареди нападението, но остават категорични, че няма да се включат военно.

По-рано днес генералният секретар Йенс Столтенберг заяви, че руският президент Владимир Путин е "разрушил мира в Европа", като е нахлул в Украйна, и добави: "Западният отбранителен съюз ще защитава всеки сантиметър от нашата територия".

"Президентът Путин разруши мира в Европа. Съюзниците осъждат неоправданото и брутално нахлуване в Украйна. Руското нападение е напълно неприемливо и то е подпомогнато от Беларус", заяви Столтенберг по време на посещение в полската военновъздушна база Ласк. В същото време подчерта, че НАТО няма да изпрати войски в Украйна или свои военни самолети в украинското въздушно пространство.

Столтенберг припомни, че съюзниците в Алианса предоставят на Украйна различни видове военна подкрепа, както и финансова и хуманитарна помощ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети