Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Национален траур в Южна Корея, стъпканите жертви продължават да растат (СНИМКИ)

Свят

Национален траур в Южна Корея, стъпканите жертви продължават да растат (СНИМКИ)

Трагедия на тържество по случай Хелоуин в южнокорейската столица Сеул. Десетки хора са смачкани в огромна тълпа от хора. Съобщава се за 146 жертви и е възможно броят им да се увеличи.

Това е смазващ край на първото парти без маски по случай Хелоуин след пандемията. Над 100 000 души се стичат в Итевон - търговски квартал на Сеул, посещаван от туристи. В социалните мрежи се появяват съобщения, че мястото е претъпкано и не е безопасно.

Публикуват се кадри с паднали в несвяст хора, пристигащи линейки, спасители, които отнасят тела, граждани, които оказват първа помощ направо на тротоара. Има данни, че мнозина са премазани, когато тълпа е навлязла в тясна алея. При десетки хора е настъпило спиране на сърдечната дейност - критично състояние, при което без спешна помощ може да последва смърт. 

Сред пострадалите, отведени в болница, има и чужденци. Часове след трагедията обстановката е хаотична и информацията е оскъдна. Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол свика извънредно заседание и нареди изпращането на спасителни екипи в района. Властите разследват точната причина за инцидента.

Национален траур в Южна Корея, стъпканите жертви продължават да растат

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати