Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Навални е в кома от втора степен – има два варианта за здравословното му състояние

Свят

Навални е в кома от втора степен – има два варианта за здравословното му състояние

Навални е в кома от втора степен – има два варианта за здравословното му състояние - Tribune.bg
Снимка:

Здравославното състояние на Алексей Навални ще зависи от това колко бързо и точно ще му бъде поставена правилната диагноза и проведено лечение, каза рехабилитационният лекар Анна Бондаренко пред МК, съобщава РИА Новости.

Навални е в кома от втора степен. Според лекаря това състояние възниква, когато е увредена централната нервна система.

Това е много широко определение и към него се отнасят както пациенти, които макар и трудно разпознават лекаря и своите близки, така и такива, които практически не реагират на външни стимули, обясни тя.
След като излязат от кома, някои пациенти са в състояние да възвърнат всички изгубени умения, а други остават инвалиди, казва в интервюто специалистката.

Много зависи от възрастта на човека, общото му здраве и стратегиите на лечение. В редица случаи комата се превръща във вид защита на организма, така че има шанс състоянието на Навални да не доведе до необратими последици.

Според Бондаренко има голяма вероятност блогърът да успее да излезе от комата и тази история да завърши добре за него.

Той е млад и силен мъж. Ние не знаем нищо за негови хронични заболявания или лоши навици, така че можем да предположим, че те не съществуват, което означава, че анамнезата е добра, казва тя като обърна внимание на факта, че на Навални бързо му беше предоставена необходимата медицинска помощ.

Критикът на властта в Русия изпадна в кома, след като пи чай на летището в в Томск. Според близките и поддръжниците на Навали чаят е бил с отрова.

В петък частен самолет с Навални и съпругата му Юлия кацна в германската столица. Блогърът е транспортиран до клиниката Charite. Берлинската организация Cinema for Peace заяви, че пациентът е понесъл добре полета, състоянието му не се е влошило, но остава критично.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

На вниманието на редакторите! Не "анамнезата е добра", а прогнозата!

Успешно възстановяване на Навални!
24.08.2020 16:39 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети