Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Не допуснаха камери на делото „Навални“

Свят

Не допуснаха камери на делото „Навални“

Не допуснаха камери на делото Навални - Tribune.bg
Снимка:

Над 200 са арестуваните по време на протестите около съда в Москва

В залата, където се провежда делото срещу критика на Кремъл Алексей Навални, не бяха допуснати камери. Прокуратурата и Федералната служба за изпълнение на наказанията категорично се противопоставиха на достъпа на операторите в зала. , Навални настоя за допускане на камерите, но съдът реши процесът да не се заснема.

На заседанието в Московския градски съд, където се решава въпросът за замяна на наказанието на Навални, опозиционерът се определи като индивидуален предприемач.

„Работя за частния предприемач Навални“, каза той, отговаряйки на въпроси на съдия Наталия Репникова, която обмисля предложението за замяна на условната му присъда с ефективна. На въпрос къде живее всъщност, Навални отговори: „В следствен изолатор -1“.

Навални каза: „Изпаднах в кома, след това се съвзех, напуснах болница, свързах се с адвоката си и ви изпратих документ, в който се посочва къде съм ... Разбира се, че не съм бил у дома!“

Навални и адвокатите му не поискаха отвод на съдията.

Руската прокуратура подкрепи искането за лишаване от свобода на опозиционния лидер. Навални е обвинен в нарушаване на условията на условна присъда от 2014 г. за присвояване на средства и може да бъде вкаран в затвора за две години и половина.

Междувременно пред съда се събраха подкрепящи Навални. Последваха и арести. Бяха задържани над 200 души, съобщи Би Би Си.

По-рано ТАСС съобщи, че в съда са пристигнали около 20 представители на посолства, включително от мисиите на САЩ, България, Полша, Латвия, Австрия и Швейцария.

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети