Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нидерландия спря спря полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса

Свят

Нидерландия спря спря полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса

Снимка:

Правителството на Нидерландия затваря границите на страната за полети от Великобритания, където беше открит нов щам на коронавируса, предаде Франс прес. Забраната влиза в сила в 6 часа местно време днес (5 часа по Гринуич) и ще важи до 1 януари.  Мярката беше наложена няколко часа, след като британското правителство обяви нова карантина в Лондон и в югоизточната част на Англия поради нарастващия брой на случаите на заразяване, което се приписва на нов щам на коронавируса.

"Инфекциозна мутация на вируса covid-19 циркулира във Великобритания. Твърди се, че се разпространява по-лесно и бързо и е по-трудно да се открие", се казва в изявление на холандското министерство на здравеопазването.

Поради това холандският орган за обществено здравеопазване, RIVM, препоръчва да няма движение на пътници от тази държава. 

Министерството на здравеопазването добавя, че "казус в Нидерландия в началото на декември откри вирус с варианта, описан във Великобритания." Експертите се опитват да разберат как е възникнала инфекцията и дали има други подобни случаи.

Нидерландия е в петседмично блокиране до средата на януари, което доведе до затваряне на училища и магазини, които не са за строи от първа необходимост.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още