Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Нови ограничения: Португалия с вечерен час в новогодишната нощ

Свят

Нови ограничения: Португалия с вечерен час в новогодишната нощ

Снимка:

Чехия също с ограничения за излизане

От 23 часа в новогодишната нощ в Португалия влиза в сила вечерен час. Това стана ясно от думите на премиера Антониу Коща, който се очакваше да обяви ново затягане на правилата с цел ограничение в оживената нощ, предаде Ройтерс.

„Няма ограничение за броя на хората, които могат да се съберат за Коледа и няма да се налага забрана за пътувания в страната между 23 и 26 декември“, каза министър-председателят.

„Коледните тържества обаче трябва да се провеждат с най-голямо внимание“, допълни той и призова хората да избягват затворени пространства и да използват маски по време на семейни събирания, когато е възможно. Коща беше категоричен, че след Коледа и Бъдни вечер хората трябва да се ограничат

максимално. Той обяви, че от 1 до 3 януари няма да е позволено хората да излизат от дома си между 13 ч. и 5 ч. сутринта. В Португалия в момента действа извънредно положение, което ще трае до 7 януари. Забранено е движението на обществени места от 23 ч. до 5 ч. през работната седмица и от 13 ч. до 5 ч. през почивните дни.

В Чехия също влиза в сила вечерен час – от 23:00 до 05:00 часа не може да се излиза. Всяко движение е забранено, с изключение на пътуване до и от работа, извършване на бизнес дейности или спешни пътувания. От днес ресторанти, барове, хотели, зоопаркове, музеи, фитнес зали и басейни отново ще затворят. Доставките на храна остават, както и магазините, но при строги правила за дистанция и маски. Не повече от шест души ще могат да се събират.

В Литва беше решено  да се изградят 250 контролно-пропускателни пункта по пътищата, чиято цел е да ограничи пътуването по време на Коледно-новогодишните празници.

Днес се очаква Белгия и Швейцария да решат относно мерките.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още