Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Новият щам на Covid-19 е "извън контрол", според британския здравен министър Мат Ханкок

Свят

Новият щам на Covid-19 е "извън контрол", според британския здравен министър Мат Ханкок

Снимка:

Новият щам на коронавируса е "извън контрол" и хората трябва да се държат отговорно и дисциплинирано особено в в Лондон и част от Англия. Това каза пред Скай Нюз британския здравен министър Мат Ханкок.  Той предположи, че засилените мерки могат да останат в сила със месеци. „Това (новият щам) е огромно предизвикателство, докато не успеем да пуснем ваксината, за да защитим хората. Това е, с което ще се сблъскваме следващите няколко месеца."

Той каза, че контролът върху новия щам на COVID-19 е "по-важен от всякога" и хората трябва да намаляват социалния контакт, "защото това е ужасно сериозно".

Той нарече безотговорно поведение опшаките по гарите от хора, бързащи да напуснат Лондон, преди да влязат в сила новите мерки. Ханкок сподели, че и на самият него е било трудно да се обади вчера на майка си и да й каже, че няма да бъдат заедно на Коледа. Но министрите не са имали друг избор освен да действат бързо и ефективно.  Ханкок каза, че случаите са се "разраснали" през последните няколко дни и предупреди, че държането на новия вариант под контрол, докато не бъде пусната ваксина, ще бъде "много трудно".

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че подкрепя въвеждането на нови ограничения, но обвини правителството, че дава на хората "фалшива надежда" по Коледа. Той допълни, че столицата е преживяла "най-лошата година след Втората световна война".  

 


Коментари (1)

Извън контрол е Брекзит. Уплашихте се!
20.12.2020 21:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още