Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. „Обесиха“ Грета Тунберг на мост в Рим

Свят

„Обесиха“ Грета Тунберг на мост в Рим

Снимка:

Фигура на Грета Тунберг, висяща под мост в Рим, накара италианските власти да започнат разследване за "утежнени заплахи", съобщиха медиите в понеделник.

Публикувани в социалните медии снимки показваха фигурата с дълги плитки с надпис на английски „Грета е твоят Бог“.

Политиците заклеймиха стореното, а кметът на Рим Вирджиния Раги изрази "солидарността" на града със семейство Тунберг в съобщение в Туитър.

„Срамни действия. Открих, че манекен на Грета Тунберг виси от мост в нашия град. За нея и нейното семейство – имат моята солидарност и тази на всички в Рим. Нашият ангажимент за климата не спира“, увери тя. 

Лидерът на лявата Демократическа партия Никола Дзингарети осъди "ужасното насилие" и заяви, че партията не зачита ценностите, споделяни от отговорните за стореното.

16-годишната шведска активистка влезе в новинарските заглавия, след като миналата година започна кампания „Петъци за бъдещето“, като призова студентите по целия свят да протестират пред парламентите в страните си с искане за действия за опазване на климата.

Стотици хиляди ученици и по-възрастни се вслушаха в призива на Тунберг миналия месец по време на глобална стачка преди срещата на върха на ООН за климата.

Името на Тунберг се споменава като на потенциална носителка на тазгодишната Нобелова награда за мир.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още