Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Грета върви към Нобелова награда за мир, уволниха бразилски журналист за обиди към нея

Свят

Грета върви към Нобелова награда за мир, уволниха бразилски журналист за обиди към нея

Грета върви към Нобелова награда за мир, уволниха бразилски журналист за обиди към нея - Tribune.bg
Снимка:

Густаво Негрейрос заяви в ефир, че 16-годишната шведка била „истерична“ и имала нужда от „мъж и секс“

Бразилски журналист бе уволнен след обидни коментари за екоактивистката Грета Тунберг. Говорейки в ефир в бразилското радио 96FM, Густаво Негрейрос нарече младата екоактивистка „истерична“ и „необичана“ и заяви, че тя се нуждае от „мъж и секс“.

Станцията обаче бързо е започнала да губи спонсори след обществения натиск заради скандала.

Журналистът беше отстранен незабавно. Той дойде в радиостанцията днес, за да се извини в ефир“, заяви в социалните медии Джована Синедино, служител на 96FM.

Тунберг е диагностицирана с проблеми с психичното здраве, включително синдрома на Аспергер, характеризиращ се с ограничени и повтарящи се модели на поведение и интереси и трудности в социалното взаимодействие и селективен мутизъм. Всичко това не ѝ попречи да изнесе поразително агресивна 5-минутна публична реч пред ООН, в която разкритикува световните лидери.

Момичето е една от малцината, чиято номинация за Нобелова награда за мир стана известна преди самото оповестяване на лауреатите през октомври, пише Ройтерс. Тя е фаворитка на букмейкърите за спечелване на отличието. Ако това стане, тя ще бъде най-младият лауреат, който едва на 16 години ще получи наградата, печелена от Нелсън Мандела, Джими Картър и Михаил Горбачов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема