Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Официално: Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година

Свят

Официално: Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година

Официално: Джо Байдън ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година - Tribune.bg
Снимка:

Джо Байдън официално обяви кандидатурата си за втори президентски мандат през 2024 година, съобщава Си Ен Ен.

В специално видеообръщение държавният глава на САЩ разкри намеренията си да остане в Белия дом още четири години. Той посочи, че решението му идва „в ключов момент, в който правата и свободите са поставени под заплаха. „Сега не е време да бъдем безразлични. Именно затова се кандидатирам отново“, посочи демократът.

Байдън определи надпреварата догодина като борба срещу републиканския екстремизъм, като косвено заяви, че се нуждае от повече време, за да осъществи напълно обещанието си да възстанови характера на нацията.

„Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка. И все още сме“, казва той във видеото, което започва с кадри от безредиците на 6 януари 2021 г. и протести на активисти за правата на аборта пред Върховния съд на САЩ.

„Въпросът, пред който сме изправени, е дали през следващите години ще имаме повече свобода или по-малко свобода. Повече права или по-малко“, казва Байдън. „Знам какъв искам да бъде отговорът и мисля, че вие също го знаете. Сега не е време да се успокояваме. Ето защо се кандидатирам за преизбиране“, посочи той.

80-годишният Байдън вече е най-възрастният президент в историята на САЩ. При евентуален пълен мандат през 2029 година той ще бъде на 86, припомня Би Би Си. Именно възрастта му предизвиква опасения сред американците през последните месеци, коментира британската медия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети