Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти

Свят

Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти

Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти - Tribune.bg
Снимка:

Въпросите всъщност ги задавах саркастично, обясни президентът на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е говорел сериозно, когато предложи да се инжектират болни хора с дезинфектант. „Въпросите всъщност ги задавах саркастично, на репортер, също като теб. Исках да видя какво ще стане. Дезинфектантът работи върху ръцете. И аз задавах въпрос на един журналист, който беше там вчера. Преди това докторите ми бяха казали, че вирусът се задържа между 3 и 6 часа на твърди повърхности, а на слънце или с препарат умира за по-малко от минута. И затова зададох саркастичен въпрос на репортери за дезинфектант за вътрешна употреба”, обясни Тръмп.

Президентът на САЩ предизвика бурни коментари и редица предупреждения от производители, когато сподели идеите си как да се лекува COVID-19.

„Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина. И след това може светлината да бъде вкарана в тялото – през кожата или по някакъв друг начин. После идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като, например, инжекция…“, попита Тръмп д-р Дебора Биркс, координатор за коронавируса в Белия дом вчера.

Лекарската общност в САЩ се обяви срещу радикалните идеи на президента, още повече, че позицията му телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина вече бе отхвърлена от лекар.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати