Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти

Свят

Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти

Тръмп: Шегувах се за инжекциите с дезинфектанти - Tribune.bg
Снимка:

Въпросите всъщност ги задавах саркастично, обясни президентът на САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е говорел сериозно, когато предложи да се инжектират болни хора с дезинфектант. „Въпросите всъщност ги задавах саркастично, на репортер, също като теб. Исках да видя какво ще стане. Дезинфектантът работи върху ръцете. И аз задавах въпрос на един журналист, който беше там вчера. Преди това докторите ми бяха казали, че вирусът се задържа между 3 и 6 часа на твърди повърхности, а на слънце или с препарат умира за по-малко от минута. И затова зададох саркастичен въпрос на репортери за дезинфектант за вътрешна употреба”, обясни Тръмп.

Президентът на САЩ предизвика бурни коментари и редица предупреждения от производители, когато сподели идеите си как да се лекува COVID-19.

„Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина. И след това може светлината да бъде вкарана в тялото – през кожата или по някакъв друг начин. После идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като, например, инжекция…“, попита Тръмп д-р Дебора Биркс, координатор за коронавируса в Белия дом вчера.

Лекарската общност в САЩ се обяви срещу радикалните идеи на президента, още повече, че позицията му телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина вече бе отхвърлена от лекар.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети