Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Още един украинец е обвинен за убийството на Дария Дугина

Свят

Още един украинец е обвинен за убийството на Дария Дугина

Още един украинец е обвинен за убийството на Дария Дугина - Tribune.bg
Снимка:

Руската служба за сигурност ФСБ посочи още един украински гражданин, който счита за част от екипа, взривил журналистката Дария Дугина, съобщава "Ройтерс". Новият заподозрян е мъж, роден през 1978 г., показан е в запис от камери за видеонаблюдение. Според бюрото украинският гражданин се казва Богдан Циганенко. Смята се, че той е помогнал да се сглоби бомбата в нает гараж в Москва и е осигурил фалшиви документи на жената, поставила взривното устройство в колата, убила Дугина. Мъжът е напуснал Русия през Естония ден преди атаката, се казва в съобщението на ФСБ.

Русия обвини Украйна за убийството на Даря Дугина (ДОПЪЛНЕНА)

Дугина, която като баща си Александър Дугин е отявлен поддръжник на това, което Русия нарича своя "специална военна операция" в Украйна, бе убита при атентат с кола бомба край Москва на 20 август. Руският президент Владимир Путин нарече покушението срещу нея "подло, жестоко престъпление".

Александър Дугин: Враговете на Русия подло, тайно са убили дъщеря ми

Два дни след убийството на 29-годишната журналистка ФСБ обяви, че е разкрила извършителите на покушението, като посочи украинка, която според службата е следила Дугина седмици наред, наела е апартамент в нейния жилищен комплекс и е поставила взривното устройство в колата, преди да избяга от Русия в Естония - всичко това с подкрепата на Киев.

От своя страна Украйна, която твърди, че Русия води агресивна война в имперски стил срещу нея, отрече да е замесена в убийството на Дугина.

Междувременно стана ясно, че украинката Наталия Вовк, която ФСБ обвинява за убийството на Дария Дугина, е намерена мъртва на територията на Австрия, съобщи местното издание Exxpress, без обаче да се позовава на официални източници.

„През нощта Наталия беше намерена мъртва в апартамент под наем. Със 17 прободни рани по тялото и лист хартия в ръката си“, цитира изданието съобщение, което според вестника е разпространено в Telegram. Нищо не се съобщава за съдбата на дъщерята на Вовк, която напусна Русия с майка си през Естония на Запад.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати