Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ОССЕ похвали българската полиция за разследването на убийството на Виктория

Свят

ОССЕ похвали българската полиция за разследването на убийството на Виктория

Снимка:

Арлем Дезир поздрави за бързото разследване и международното сътрудничество

Представителят за свободата на медиите в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Арлем Дезир приветства напредъка, постигнат от българските власти в разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе.

"Приветствам важни стъпки в разследването на убийството на Виктория Маринова, арестуването на заподозрян в Германия на 9 октомври и днешното немско съдебно решение да го екстрадира в България", пише в съобщение на Дезир, разпространено от прецентъра на ОССЕ.

"Похвални са бързото действие на полицията и съдебната власт, както и международното сътрудничество, довело до този арест. От съществено значение е текущото разследване да установи всички обстоятелства на това ужасно престъпление ", каза още Дезир.

Телевизионната водеща беше убита на 6 октомври. За убийството беше арестуван 21-годишният Северин Красимиров. Той беше задържан от германските власти на 9 октомври след постъпило искане от българските власти. Очаква се до дни Красимиров да бъде предаден на българските власти, след като съдът в Германия разреши екстрадицията му.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив