Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ОССЕ похвали българската полиция за разследването на убийството на Виктория

Свят

ОССЕ похвали българската полиция за разследването на убийството на Виктория

ОССЕ похвали българската полиция за разследването на убийството на Виктория - Tribune.bg
Снимка:

Арлем Дезир поздрави за бързото разследване и международното сътрудничество

Представителят за свободата на медиите в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Арлем Дезир приветства напредъка, постигнат от българските власти в разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе.

"Приветствам важни стъпки в разследването на убийството на Виктория Маринова, арестуването на заподозрян в Германия на 9 октомври и днешното немско съдебно решение да го екстрадира в България", пише в съобщение на Дезир, разпространено от прецентъра на ОССЕ.

"Похвални са бързото действие на полицията и съдебната власт, както и международното сътрудничество, довело до този арест. От съществено значение е текущото разследване да установи всички обстоятелства на това ужасно престъпление ", каза още Дезир.

Телевизионната водеща беше убита на 6 октомври. За убийството беше арестуван 21-годишният Северин Красимиров. Той беше задържан от германските власти на 9 октомври след постъпило искане от българските власти. Очаква се до дни Красимиров да бъде предаден на българските власти, след като съдът в Германия разреши екстрадицията му.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети