Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов за реакциите след убийството на Виктория: Това беше хибридна атака

Политика

Цветанов за реакциите след убийството на Виктория: Това беше хибридна атака

Цветанов за реакциите след убийството на Виктория: Това беше хибридна атака - Tribune.bg
Снимка:

Атаката е подкрепена от хора, които искали да извлекат политически дивиденти

„За пореден път се показва, че фалшивите новини могат да изиграят ключова роля за формирането на мнение на политици в Европа и по света”. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира международния отзвук след убийството на Виктория Маринова. В чуждестранни медии беше тиражирана информация, че Маринова е разследващ журналист, а като мотив за убийството беше посочена работата на жертвата. След разкритието на жестокото убийство пък последваха похвали от чуждестранни политици към България.

„В рамките на 24 часа, когато имаше изключително професионални действия от българските институции, чухме обратните мнения, които бяха в подкрепа на правителството, на всичко, което се направи“, обясни Цветанов.

„Това е хибридна атака срещу България. Тя беше използвана срещу страната с подкрепата на хора, които счетоха, че могат да извлекат политически дивиденти и създаването на хаос е в тяхна полза“, заяви той. И допълни, че след подобно тежко престъпление обществото е особено чувствително към всякакви новини, които го заливат. „Това беше изключително неприятен повод да бъде очернена страната ни“, допълни Цветанов.

Той подчерта, че не е имало как разследващите да подават на медиите информация, защото това би компрометирало разследването и би поставило в риск още хора.

„Убеден съм, че във времето всички трябва да си направят извода, че когато говорят срещу страната ни, европейските и българските политици трябва да преброят до 10, преди да кажат мнението си по даден казус”, отбеляза Цветанов.

По думите му премиерът Бойко Борисов е направил „емоционално изказване” за българската подкрепа за Манфред Вебер (ЕНП) като кандидат за шеф на еврокомисията: „Не е нормално по този начин да се държим с партньори, по този начин да злепоставяме нашата страна”.

Той допълни, че коментарите за „Джи Пи груп” също са част от хибридната атака, тъй като не е вярно, че корупцията генерира всички процеси за развитието на страната.

Цветанов отбеляза, че ОЛАФ е давала за пример България като държава, която обработва най-много сигнали за злоупотреби.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати