Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Отнеха временно пълномощията на зам.-председателя на ЕП заради разследването за корупция

Свят

Отнеха временно пълномощията на зам.-председателя на ЕП заради разследването за корупция

Отнеха временно пълномощията на зам.-председателя на ЕП заради разследването за корупция - Tribune.bg
Фейсбук

Делегираните пълномощия на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли, срещу която се води разследване по подозрения в корупция, ще бъдат временно отнети, предаде Франс прес.

„Заради водените съдебни разследвания от белгийските власти председателката Роберта Мецола реши да преустанови незабавно всички пълномощия, задължения и задачи, които бяха делегирани на Ева Кайли в качеството ѝ на заместник-председателка на Европейския парламент”, заяви снощи говорител на Мецола.

Ева Кайли може да бъде отстранена от поста само след гласуване.

Тя и oще четирима души – граждани на Италия - беше арестувана от белгийската полиция по подозрения, че са получавали подкупи от Катар, за да обслужват интересите на богатата на енергийни ресурси  държава. Членството на Кайли в Прогресивния алианс на социалистите и демократите е прекратено. Тя е изключена и от гръцката социалистическа партия ПАСОК.

В петък властите в Белгия извършиха арести и претърсвания във връзка с разследването за корупция.

Според публикациите, открити са 500 000 евро в брой (според някои публикации става дума за 600 000 евро), иззети са и ИТ оборудване и мобилни телефони.

Сред арестуваните се оказаха бившият депутат социалист Пиер-Антонио Панцери (член на Европейския парламент от 2004 до 2019 г.), генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини, както и директорът на неправителствена организация и парламентарен сътрудник, всички италиански граждани.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети корупция
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети